Rating vraag: Star-, Emoji- of Smiley-Rating

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Rating-vragen zijn vraagtypen die een respondent vragen om een (deel van een) product of dienst te beoordelen. Er zijn veel verschillende manieren om iemand te vragen om uw product te beoordelen.

Hier bij Survey Anyplace willen we ons concentreren op meer out of the box-benaderingen voor dit vraagtype.

1 Wanneer een Rating vraag gebruiken?

Rating vragen worden gebruikt om een duidelijk beeld te krijgen van hoe goed je het doet, of hoe leuk iemand je product, service of bedrijf vindt. In plaats van vage aannames krijg je concrete getallen op een schaal die je zelf maakt. Je kan Star Ratings, Emoji of Smiley Ratings gebruiken om een rating in je enquête of quiz te implementeren.

1.1 Star Rating

Je kan ervoor kiezen om maximaal 10 sterren in te voegen om een nauwkeurige beoordeling te krijgen op een schaal die u zelf kiest. Een star-rating is geschikt voor algemene beoordelingsvragen.

Hoeveel sterren krijgt je product?

1.2 Emoji en Smiley Ratings

Rating smiley

Emoji- en smiley-ratings worden gebruikt om de aantrekkelijkheid van een product of dienst te meten. Ze kunnen ook worden gebruikt om te bepalen hoe iemand denkt over je product of dienst. Bovendien kan je de score berekenen die je product krijgt van de emoji's of smileys. Kies uit 3 smileys of 5 smileys / emoticons. Ze zijn allebei bedoeld om een reeks sentimenten weer te geven van negatief tot neutraal tot positief, dus het best te gebruiken voor vragen over emoties of gevoelens.

2 Voeg een Rating toe aan uw vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Rating - vraag toevoegen

Blader omlaag en selecteer Rating in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Rating - selecteer

Je hebt nu een Rating vraag aan je enquête toegevoegd. Je kan nu de algemene vraaginstellingen wijzigen, de vraag bewerken en je Rating icons kiezen.

Rating - instellingen bewerken

3 Wijzig de algemene vraaginstellingen

General rating question settings

1. Verberg/toon de vraaginstellingen.
  2. Wijzig de vraagvolgorde.
  3. Wijzig het vraagtype.
  4. Maak de vraag actief/inactief.
  5. Kopieer, verwijder of bekijk die specifieke vraag.

4 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - rating

1. Typ hier je vraag. Gebruik de rich text-editorpictogrammen om uw tekst groter te maken, emoji's toe te voegen, de uitlijning te wijzigen en meer.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

5 Kies uw Rating icon

Kies uw Rating icon

1. Klik op Update Rating icon om te kiezen tussen sterren, emoji's of smileys als je Rating icons. Bekijk de uitleg in hoofdstuk 1 om je te helpen bepalen welke icons het meest geschikt zijn voor je soort vraag.
  2. Je kan kiezen tussen 3-10 icons voor je star-rating. Als je emoji's of smileys hebt gekozen, kan je het aantal weergegeven icons niet aanpassen.
  3. Schakel de knop in om een niet-van-toepassing optie toe te voegen zodat respondenten dit kunnen kiezen indien de vraag voor hen niet relevant is.
  4. Voeg een tekstvak toe om te specificeren of een extra opmerking achter te laten - wanneer deze functie is ingeschakeld, kan je je eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

Log in en voeg deze vraag toe om te achterhalen hoe je respondenten je product of service beoordelen.