Slidebar (tekst)

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Een slidebar (tekst) is een type beoordelingsvraag. Beoordelingsvragen worden gebruikt om een duidelijk beeld te krijgen van hoe goed u het doet of hoe leuk iemand uw product, service of bedrijf vindt. Een slidebar (tekst)geeft de uitspraken op een schaal weer van de ene naar de andere kant, zodat respondenten kunnen beslissen met welke verklaring ze zich kunnen identificeren of waarmee ze het eens zijn.

Hier is een voorbeeld van een vraag met een slidebar (tekst):

Text slider question example

1 Voeg een vraag met een slidebar (tekst) toe aan uw vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Slidebar tekst - vraag toevoegen

Selecteer Slidebar (Tekst) in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Slidebar tekst - selecteer

Je hebt nu een vraag met een slidebar (tekst) toegevoegd aan je enquête. Je kan de algemene vraaginstellingen wijzigen, de vraag bewerken en de tekstschuifregelaar maken.

Slidebar tekst - instellingen bewerken

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - slidebar tekst

1. Klik op de pijl om de vraag te verbergen wanneer je deze momenteel niet bewerkt.
  2. Dit is het vraagnummer. Je kan altijd de volgorde van je enquêtevragen wijzigen door een ander vraagnummer te kiezen. Wil je dat respondenten deze vraag eerder in de enquête beantwoorden? Selecteer een lager cijfer om het naar een eerdere positie te verplaatsen.
  3. Ben je van gedachten veranderd over het vraagtype? Hier kan je het meteen van vraagtype veranderen. Je vraag zal blijven maar je antwoorden zullen verdwijnen.
  4. Gebruik je de enquête of quiz voor meerdere doelgroepen? Als de vraag niet relevant is voor uw huidige respondenten, kan je de 'actief' knop eenvoudig overschakelen naar inactief of omgekeerd. Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise-plan.
  5. Klik op het eerste pictogram om je vraag te kopiëren, de X om te verwijderen en het oog om een voorbeeld te bekijken.

3 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - slidebar tekst

1. Typ hier je vraag. Gebruik de rich-text-editor om je tekst vet, cursief of met piping te maken - lees hier alles over uw opties.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

4 Maak de tekenschuifregelaar

Antwoordopties - slidebar tekst

1. Dit zijn de antwoorden die op je slidebar (tekst) verschijnen.
  2. Voeg een nieuw antwoord toe door op Antwoord toevoegen te klikken.
  3. Toon de geselecteerde waarde - Schuif deze knop naar rechts om de geselecteerde waarde weer te geven, die een vak onder de slidebar (tekst) toont met het geselecteerde antwoord (zie afbeelding hieronder). Als deze functie is uitgeschakeld, wordt het aangegeven antwoord niet weergegeven op de slidebar (tekst) en als de respondent een antwoord heeft geselecteerd naast degene die wordt weergegeven aan beide uiteinden van de schaal, kunnen ze niet zien welk antwoord ze hebben geselecteerd.
  4. Voeg een tekstvak toe om te specificeren of een extra opmerking achter te laten - wanneer deze functie is ingeschakeld, kan je je eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

Dit is hoe je vraag eruit zal zien als je de geselecteerde waarde weergeeft en een extra tekstvak toont.

Text slider example

Log hier in om een slidebar (tekst) aan je vragenlijst toe te voegen.