Net Promoter Score (NPS)

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Net Promoter Score (NPS) meet de loyaliteit die bestaat tussen een aanbieder en een consument. De aanbieder kan een bedrijf, werkgever of een andere entiteit zijn. De aanbieder is de entiteit die de vragen over de NPS-enquête stelt. De consument is klant, medewerker of respondent van een NPS-enquête.

Wilt u de Net Promoter Score van uw merk weten? Gebruik een NPS-vraag om uw score te achterhalen.

NPS example

Waar wacht je op? Laten we kijken hoe het moet!

1 Voeg een NPS-vraag toe aan uw vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Vraag toevoegen - NPS

Selecteer NPS in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Selecteer NPS

Nu zie je de bewerkingsopties voor je NPS-vraag. U kunt de algemene vraaginstellingen wijzigen, de vraag bewerken en uw NPS-schuifregelaar precies goed maken.

NPS

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - NPS

1. Klik op de pijl om de vraag te verbergen wanneer je deze momenteel niet bewerkt.
  2. Dit is het vraagnummer. Je kan altijd de volgorde van je enquêtevragen wijzigen door een ander vraagnummer te kiezen. Wil je dat respondenten deze vraag eerder in de enquête beantwoorden? Selecteer een lager cijfer om het naar een eerdere positie te verplaatsen.
  3. Ben je van gedachten veranderd over het vraagtype? Hier kan je het meteen van vraagtype veranderen. Je vraag zal blijven maar je antwoorden zullen verdwijnen.
  4. Gebruik je de enquête of quiz voor meerdere doelgroepen? Als de vraag niet relevant is voor uw huidige respondenten, kan je de 'actief' knop eenvoudig overschakelen naar inactief of omgekeerd. Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise-plan.
  5. Klik op het eerste pictogram om je vraag te kopiëren, de X om te verwijderen en het oog om een voorbeeld te bekijken.

3 Bewerk de vraag

Als je te weinig tijd hebt, hoef je alleen je bedrijfsnaam toe te voegen als het [MERK] en je bent klaar om te gaan! Als u nog andere wijzigingen wilt aanbrengen, blijft u lezen om te zien hoe u de vraag- en antwoordopties kunt bewerken.

Bewerk de vraag - NPS

1. Typ hier je vraag. Wilt u uw tekst onderstreept of met een gekleurde achtergrond maken? Gebruik de rich-texteditor-pictogrammen - lees hier meer.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

4 Maak uw NPS-schuifregelaar precies goed

De score voor een NPS-schuifregelaar is meestal van 0 tot 10 en deze is al voor u ingesteld, maar u kunt deze naar wens aanpassen en labels toevoegen om het voor respondenten duidelijker te maken.

Antwooropties - NPS

1. Low-end label - geef een tekstlabel aan de lage waarde. Dit kan '0' zijn of een tekst zoals 'Ik zal het merk niet aanbevelen'.
  2. High-end label - geef een tekstlabel aan de hoge waarde, dit kan "10" zijn of een tekst zoals "Uw merk zal ons volgende gespreksonderwerp zijn."
  3. Waarde startpositie - stel de waarde in waar de knop op uw slider begint.
  4. Voeg een tekstvak toe om te specificeren of een extra opmerking achter te laten - wanneer deze functie is ingeschakeld, kan je je eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

5 Kijken naar NPS-resultaten

De resultaten van een NPS-vraag zien er anders uit dan de andere vraagtypen. Ze worden gepresenteerd volgens de theorie van de Net Promotor Score.

NPS results example

Dus nu weet je alles over het toevoegen van een NPS-vraag! Log vandaag nog in en begin met het verzamelen van waardevolle gegevens over consumentenloyaliteit.