Uitkomsten

Deze functie is beschikbaar in het Professional-, Enterprise- en ReportR-plan.

De uitkomstfunctie biedt de mogelijkheid om persoonlijkheidsquizzen en bedrijfsproeven te doen die eindigen met advies op basis van de antwoorden van de respondent.

Uitkomsten is een functie die respondenten een laatste scherm toont op basis van hun antwoorden op alle vragen, of toont een scherm op basis van criteria die u hebt opgegeven (bijvoorbeeld een specifieke quizscore).

Merk op dat het uitkomstscherm dat u hebt ingesteld wordt weergegeven in plaats van het laatste schermbericht dat u hebt ingesteld in de vrageneditor.

Er zijn twee manieren om een resultatenscherm te programmeren:

• U kunt voor alle antwoorden opgeven welk scherm moet worden weergegeven voor de uitkomst die het vaakst is gekozen.
  • U kunt uw eigen specifieke criteria maken wanneer een scherm moet worden gekozen. Dit kan gebaseerd zijn op een antwoord op een specifieke vraag, een bepaalde quizscore of contactgegevens.

De basisopzet van de uitkomstschermen zal hetzelfde zijn, ongeacht de criteria voor het tonen van het uitkomstscherm.

Hier is een voorbeeld van wat uw uitkomstscherm kan laten zien:

Dus laten we nu kijken hoe dit te doen! We bespreken de volgpunten in deze gids:

1. Maak een nieuw resultaat
  2. Kies tussen Basisuitkomst en Meteruitkomst
  3. Stel het resultatenscherm in
  4. Uitkomstscherm voor het meest gekozen antwoord
  5. Uitkomstscherm op basis van criteria
  6. Meerdere Uitkomsten

1 Maak een nieuw resultaat

Log in en zorg ervoor dat je al je vragen hebt toegevoegd. Ga vervolgens naar het tabblad Extra opties.

Blader nu naar de tweede groep opties Vraag logica en klik op Uitkomsten.

Uitkomsten

Klik nu op Creëer Uitkomst en je bent onderweg!

Creeer uikomst

2 Kies tussen Basisuitkomst, Meteruitkomst of Website Redirect

Voordat u uw scherm maakt, moet u kiezen welk type uitkomstscherm u wilt. Kies Basis uitkomst, Uitkomst op een meter of Website Redirect in het vervolgkeuzemenu:

Selecteer uitkomst type

Basis uitkomst en uitkomst op een meter verschillen in de manier waarop ze worden geïllustreerd aan respondenten.

Basis uitkomst zal uw tekst weergeven met een afbeelding boven de tekst als u ervoor kiest om er een te uploaden. Respondenten kunnen niet zien wat de andere niveaus zijn. Uw basisuitkomstscherm kan er als volgt uitzien:

Basic outcome example

Uitkomst op een meter zal respondenten laten zien waar ze scoren op een visuele meter, samen met een bericht dat je hebt geschreven. Ze kunnen zien waar ze scoren in verhouding tot de andere niveaus. Hier is een voorbeeld van een meetresultatenscherm:

Gauge outcome example

Tip: Als u een uitkomst op een meter hebt gekozen, zorg dan dat u eerst het hoogste niveau van de meter maakt en ga verder in die volgorde met het laagste niveau aan het einde.

Website redirect stuurt respondenten rechtstreeks naar een website die u hebt opgegeven, wanneer aan de voorwaarden is voldaan. U kunt dit resultaattype gebruiken om het laatste scherm over te slaan en de deelnemers rechtstreeks naar een website te sturen.

3 Stel het resultatenscherm in

Voor basis- en meteruitkomst ziet u dit scherm:

Uitkomsten - basis

We zullen het basis uitkomst selecteren. Het instellen van het scherm voor de uitkomst op een meter werkt op dezelfde manier, behalve dat u geen media kunt toevoegen.

U moet de volgende velden invullen:

• Titel - dit is de titel van de uitkomst, die respondenten het niveau zal tonen dat ze hebben bereikt. U kunt bijvoorbeeld Expert, Rookie etc. schrijven! De titel wordt alleen in de uitkomst van de meter weergegeven, niet de basisuitkomst.
  • Tekst - typ de tekst die u aan de respondenten wilt laten zien. Maak je tekst spannender met de rich-text-editor (klik hier voor een volledige uitleg van alle pictogrammen).

Tip: Gebruik het rich-texteditor-pictogram P om piping-variabelen op te nemen. Personaliseer het uitkomstscherm door de naam van de respondent of het antwoord op een vraag in te voegen. Lees hier meer over piping.

• Voeg media toe - klik hier om een afbeelding of gif te uploaden om je uitkomstscherm interessanter te maken!
  • Delen op Facebook - als u deze functie inschakelt, staat u uw respondenten toe hun uitkomsten te delen op hun Facebook-pagina. U kunt ervoor kiezen om Variabelen toe te voegen in de gedeelde tekst. Dit is perfect als u wilt dat respondenten hun score bijvoorbeeld met hun Facebook-vrienden kunnen delen! Klik eenvoudig op de knop Variabelen en selecteer welke variabelen u in de deel tekst wilt opnemen.

Uitkomsten delen op Facebook

Als u wilt dat respondenten een andere tekst of koppeling delen, kunt u deze invoeren in de tekstvakken die onder de knop worden weergegeven, met opties voor gedeelde tekst en opties voor de deel link.

Maak zoveel uitkomstschermen als je nodig hebt.

Tip: Afgezien van het resultatenscherm, kunt u de resultaten nog verder personaliseren en respondenten een gepersonaliseerd PDF-rapport bieden op basis van de antwoorden die ze hebben gegeven. E-mail ons voor meer informatie.

Om de doorverwijzing van de website in te stellen, hoeft u alleen maar de naam van de website in te voeren waarop u wilt dat respondenten als omleidings-URL worden gebruikt. Volg daarna de stappen 4 en 5 hieronder om de voorwaarden in te stellen.

Uitkomsten - omleidings URL

Nu komen we aan bij het leuke gedeelte - het is tijd om te beslissen wanneer je wilt dat je scherm wordt getoond. Kies welk gedeelte voor u relevant is:

4 Uitkomstscherm voor het meest gekozen antwoord

5 Uitkomstscherm op basis van criteria (zoals antwoord, quizscore of contactgegevens)

4 Uitkomstscherm voor het meest gekozen antwoord

Misschien wil je een scherm laten zien aan degenen die meestal de meest correcte antwoorden hebben gekozen en een ander scherm voor degenen die het meest fout waren. Je leest in deel 3 hoe je je uitkomstscherm kunt creëren. U moet alle gewenste schermen maken voordat u doorgaat naar de volgende stappen. Hoe zit het met het maken van drie schermen voor beginners, gevorderden en experts?

Nadat u de tekst voor uw uitkomstschermen hebt geschreven, hoeft u niet op te geven wanneer ze moeten worden weergegeven. Ga direct terug naar het bewerken van uw vragen. U ziet een uitkomstknop naast elk antwoord. Selecteer voor elk antwoord aan welke uitkomst u het antwoord wilt koppelen.

Uitkomsten - antwoordopties

Herhaal deze stap voor alle vragen die u aan de resultatenschermen wilt koppelen. Wanneer de respondent de vragenlijst invult, wordt het resultaat dat het meest aan de gekozen antwoorden is gekoppeld als het laatste scherm weergegeven.

Dit voorbeeld maakt het duidelijker. Stel dat je 3 vragen hebt met 3 mogelijke antwoorden voor elke vraag. We zullen elk antwoord koppelen aan een uitkomstscherm:

Vraag 1: Antwoord A = Deskundige, Antwoord B = Beginner, Antwoord C = Gemiddeld
Vraag 2: Antwoord A = Beginner, antwoord B = Deskundige, antwoord C = Gemiddeld
Vraag 3: Antwoord A = Deskundige, Antwoord B = Gemiddeld, Antwoord C = Beginner

Als de respondent ABA beantwoordt, wordt het scherm Deskundige weergegeven omdat dat de meest voorkomende uitkomst was. Als ze CCC beantwoorden, zien ze het scherm Gemiddeld en als ze ACB beantwoorden, wordt ook het scherm Gemiddeld weergegeven.

5 Uitkomstscherm op basis van criteria

U kunt een uitkomstscherm tonen op basis van drie hoofdcriteria:

• Antwoord op vraag - toon respondenten het resultatenscherm op basis van de manier waarop ze een vraag in de vragenlijst hebben beantwoord.
  • Quiz score - toon respondenten het resultatenscherm op basis van de quizscore die ze hebben behaald op de hele vragenlijst, of quizscore die is ontvangen voor een specifiek vraagblok (een groep vragen) of een quizscore voor slechts één vraag.
  • Contacten - toon respondenten het resultatenscherm op basis van hun contactgegevens (e-mail, unieke ID of persoonlijke ID).

Voor elk van deze opties, wanneer u elk deel van de criteria selecteert om de uitkomst weer te geven, verschijnt een venster met een vervolgkeuzemenu zodat u alle delen van de criteria kunt specificeren. Laten we een voorbeeld bekijken om te zien hoe dit in de praktijk werkt.

Tip: Als u beschikt over een Enterprise-plan of ReportR-plan, kunt u ook een uitkomst kiezen op basis van de waarde van een formule. Meer informatie over formules vindt u hier.

Example of condition for outcome

Hier hebben we aangegeven dat het uitkomstscherm getoond moet worden aan degenen die vraag 17 beantwoorden en Beethoven kiezen. We gebruikten de pijlen om toegang te krijgen tot het vervolgkeuzemenu met opties voor elk onderdeel van de voorwaarde.

Laten we nu eens kijken naar hoe je je conditie complexer kunt maken. Als u graag dingen eenvoudig wilt houden, sla uw werk dan op en bent u klaar!

Uitkomst - opties

1. Voeg voorwaarden aan de regel toe door op de knop + te klikken. Als u een voorwaarde wilt verwijderen, klikt u op -.
  2. Geef op of de voorwaarde een aanvulling is op (en) of in plaats van (of) de eerste voorwaarde die u hebt gemaakt.
  3. Gebruik de vervolgkeuzemenu's om de volgende voorwaarde samen te stellen.
  4. Voeg nog een regel toe. Er verschijnt een vak aan de linkerkant waar u kunt kiezen en / of. Geef op of de nieuwe regel een aanvulling is op de eerste regel (en) of alleen als niet aan de eerste regelvoorwaarden wordt voldaan (of).
  5. Vergeet niet op Toepassen te klikken en bewaar wat je hebt gedaan!

6 Meerdere Uitkomsten

U kunt het scherm Uitkomsten instellen om Meerdere uitkomsten weer te geven als aan meer dan één voorwaarde is voldaan. Schakel de knop in om meerdere uitkomsten te activeren. Deze functie is beschikbaar voor de Enterprise- en Reportr-abonnementen. De resultaten worden weergegeven in de volgorde waarin u ze hebt ingesteld.

Meerdere uitkomsten

Je hebt het goed gedaan! Feliciteer uzelf voor het maken van een geweldige enquête met gepersonaliseerde eindschermen voor uw respondenten!