Social Media-opties

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Wanneer u social media-opties inschakelt, kunnen respondenten uw vragenlijst op sociale media delen of leuk vinden of uw Facebook-pagina of website delen.

Klik in uw enquête op het tabblad Extra opties.

Social media opties - extra opties

Blader omlaag naar het laatste gedeelte Andere opties en klik op Opties voor sociale media-opties.

Nu zie je opties voor Facebook en AddThis. Laten we ze allemaal afzonderlijk bekijken.

1 Facebook-opties

Schakel de Facebook-knop toevoegen in en u kunt vervolgens kiezen welke knoppen u wilt hebben.

Social media opties - Facebook

1.1 Zoals vragenlijstknop

Aan het einde van uw vragenlijst verschijnt een like-knop. Door op deze knop te klikken, houdt de respondent van uw vragenlijst op Facebook.

Social media facebook button

Dit is hoe het eruit ziet op Facebook:

Social media facebook example

1.2 Knop vragenlijst delen

Een share-knop verschijnt aan het einde van uw vragenlijst. Door op deze knop te klikken deelt de respondent uw vragenlijst op Facebook. De titel van de vragenlijst en de intro-tekst worden opgenomen in de Facebook-feed.

Social media share facebook button

Wanneer u op de knop Delen klikt, kunt u een opmerking toevoegen aan de link die u gaat delen.

Social media Facebook text

In uw feed ziet het er als volgt uit:

Social media facebook feed

1.3 Knop URL delen

Een share-knop verschijnt aan het einde van uw vragenlijst. Door op deze knop te klikken deelt de respondent de URL die u hier op Facebook hebt opgenomen.

Zodra u de knop URL delen hebt geselecteerd, kunt u uw eigen URL of titel invoeren en zelfs een afbeelding uploaden!

Social media opties - Knop URL delen

Hierna ziet u hoe uw enquête eruit kan zien met de knop Share-URL aan het einde:

Social media Share URL button

Wanneer u op de knop Delen klikt, kunt u een opmerking toevoegen aan de link die u gaat delen.

Social media share text

In je activiteitenlog op Facebook ziet het er als volgt uit:

Social media Facebook activity log

Tip: Het is het beste om een vierkant logo te gebruiken, anders wordt een deel van het logo afgesneden, zoals in de bovenstaande afbeelding.

In uw feed ziet het er als volgt uit:

Social media feed example

2 AddThis-opties

AddThis voegt knoppen toe aan je laatste scherm om je vragenlijst te delen via Facebook, Twitter of Email. De URL, intro-tekst en het logo worden gedeeld.

Druk op de knop om de AddThis-knop toe te voegen aan uw laatste scherm. U kunt vervolgens de vakjes van de knoppen die u wilt toevoegen aanvinken.

Social media opties - AddThis

• Facebook wordt alleen ingeschakeld als de Facebook-instellingen zijn uitgeschakeld.

• Twitter - Alleen de URL en de eerste 140 tekens van de intro-tekst worden op Twitter gedeeld.
  • E-mail - Vink dit vakje aan om de respondent in staat te stellen uw vragenlijst via e-mail te delen.

Als je alle vakjes hebt aangevinkt, zien de knoppen er op je laatste scherm als volgt uit:

Social media AddThis example

Zorg ervoor dat je op Toepassen klikt om je bijgewerkte sociale media-opties op te slaan en klik op Wijzigingen opslaan om al je instellingen op te slaan.

Wacht niet! Meld u nu aan en voeg uw eigen sociale media-knoppen toe.