E-mailuitnodigingen

Deze functie is opgenomen in de Professional- en Enterprise-abonnementen. Het aantal e-mails dat u kunt verzenden, is gelijk aan het maandelijkse aantal antwoorden in het plan.

U hebt de perfecte vragenlijst gemaakt. Laten we nu leren hoe u uw e-mailuitnodiging kunt maken.

E-mailuitnodigingen zijn e-mails die naar uw contactpersonen worden verzonden met een link naar uw vragenlijst en kunnen worden aangepast met behulp van een aantal verschillende velden.

Er zijn nogal wat voordelen aan het gebruik van e-mailuitnodigingen. Lees elk van deze secties door en overtuig uzelf!

1. Gebruik contactlijsten
  2. Maak een aangepaste e-mail
  3. Voeg een herinnering toe
  4. Bekijk e-mailstatus

1 Gebruik contactlijsten

U hoeft niet honderden e-mailadressen in te voeren wanneer u klaar bent om uw e-mail te verzenden. Op het tabblad Mijn contacten kunt u uw lijst met contactpersonen maken waar u een CSV-bestand met namen en e-mailadressen van uw contactpersonen kunt uploaden. Wanneer u klaar bent om de e-mail te verzenden, kunt u eenvoudig selecteren naar welke contactlijsten u uw e-mail wilt verzenden.

Voor een stapsgewijze handleiding die beschrijft hoe contactlijsten gemaakt kunnen worden, klik
hier.

2 Maak een aangepaste e-mail

Het is tijd om aan de slag te gaan met het maken van uw e-mailuitnodiging! Ga naar het tabblad Delen in uw vragenlijst.

E-mailuitnodigingen - Delen

2.1 Maak een nieuwe uitnodiging

Scrol omlaag om vragenlijst via e-mail te delen en klik op Stuur e-mailuitnodigingen.

Stuur e-mailuitnodigingen

Nu verschijnt het vak voor e-mailuitnodigingen. Voeg uw eerste e-mailuitnodiging toe door op E-mail toevoegen te klikken.

E-mail toevoegen

2.2 Voer informatie over afzender in

Laten we naar de details gaan! Hier zijn de eerste paar velden die moeten worden ingevuld:

E-mail uitnodigingen - informatie

1. Email titel - Voer hier de titel in - dit kan de naam van uw vragenlijst zijn of een titel kiezen die u wilt. Deze titel is ook de titel van de sjabloon. Als je een paar sjablonen maakt, zorg er dan voor dat je titels duidelijk zijn, zodat je ze later kunt onderscheiden.

2. Naam - Voer de naam van de afzender in - dit kan uw eigen naam of bedrijfsnaam zijn.

Tip: De meeste mensen aarzelen om e-mails te openen van een onbekende afzender. Gebruik een naam die de respondent zal herkennen of misschien de naam van de CEO om de e-mail meer autoriteit te geven.

3. Email - Typ het e-mailadres dat u wilt gebruiken om de e-mails te verzenden. De daadwerkelijke e-mail die vanuit onze app wordt verzonden, wordt verzonden vanaf info@su.vc. Als u een aangepast e-mailadres als afzenderadres wilt, zijn sommige DNS-instellingen (Domain Name System) door u vereist. Neem contact op met support@surveyanyplace.com voor meer informatie. Het antwoordadres is hetzelfde als het adres van waaruit de e-mail is verzonden, dus uw eigen e-mailadres is alleen het antwoordadres als u DNS-instellingen hebt ingesteld.

Tip: Als u geen DNS-instellingen hebt ingesteld, is het een goed idee om in de e-mail te vermelden welke respondenten contact kunnen opnemen in geval van problemen of vragen, want als ze gewoon op 'Beantwoorden' klikken, wordt de e-mail niet naar uw adres verzonden.

4. Contactlijst - Hier kunt u de contactlijst selecteren om de e-mailuitnodiging naar toe te sturen. U kunt meerdere lijsten selecteren. Leer hier hoe u een contactenlijst maakt.

2.3 Schrijf de e-mailuitnodiging

Je hebt de afzenderinfo ingegeven, nu heb je de e-mailopties:

Schrijf de e-mailuitnodiging

1. Template toepasen - Als u al eerder een e-mailuitnodiging hebt gemaakt en deze als sjabloon hebt opgeslagen, kunt u deze in het vervolgkeuzemenu kiezen.

2. Onderwerp e-mail - Maak het pakkend! Het moet overtuigend genoeg zijn om mensen te laten klikken en de vragenlijst te openen.

Tip: 33% van de e-mailontvangers beslist of ze een e-mail alleen willen openen op basis van onderwerpregel. Kies een intrigerende vraag die relevant is voor uw enquête of onderwerp, bijvoorbeeld: "Is [afdeling] de beste afdeling bij [Bedrijfsnaam], [Naam]?" Of "Heeft [Bedrijfsnaam] u ooit teleurgesteld, [Naam]?"

3. Email body - Dit is de tekst van de e-mail. Laat uw e-mail er opwindender uitzien door uw tekst te formatteren (zie hier hoe u de kleur, uitlijning, emoji's en meer kunt wijzigen) en personaliseer met uitnodigingsvariabelen.

Variabelen uitnodigen kunt u uw uitnodigingsmail personaliseren met behulp van de informatie uit de contactlijsten. U kunt respondenten op naam aanspreken en hun persoonlijke ID opnemen. Hiermee bespaart u een persoonlijke uitnodiging aan elk van uw respondenten en kunt u ook de voortgang van de respondenten bijhouden. Meer informatie hierover komt verderop in het volgende gedeelte (2.4).

Tip: Let op het enveloppictogram aan het einde van de rich text-editor. Klik om een link 'Abonnement opzeggen' in uw e-mailuitnodiging toe te voegen, zodat deze voldoet aan de GDPR-voorschriften. Je kunt de tekst van Afmelden wijzigen in een ander woord of zin door Abonnement opzeggen te markeren en vervolgens op het pictogram Koppeling invoegen te klikken en je kunt de tekst bewerken. De respondenten die zich uitschrijven, worden weergegeven in de lijst met contactpersonen met een "V".

4. Voeg afbeelding toe - Upload uw logo of een foto om uw enquête te markeren of om de uitnodiging op te vrolijken!

5. Verzend de e-mail - Klik op het kalenderpictogram om een datum en tijd (in uren) te kiezen!

2.4 Personaliseer de uitnodiging met variabelen

Als u Uitnodigingsvariabelen wilt toevoegen, klikt u op het omcirkelde pictogram:

Add variables to email invitation

Nu heb je een vervolgkeuzemenu met een aantal verschillende variabelen: voornaam, achternaam, e-mailadres, persoonlijke ID en verschillende opties om een link toe te voegen. U kunt het veld rechtstreeks aan de tekst toevoegen (bijv. "Hi *|contact_first_name|*) of de link invoegen, zodat u een bericht kunt schrijven en kunt kiezen welk woord klikbaar moet worden gemaakt. Vraag respondenten bijvoorbeeld om" hier "te klikken. toegang tot de enquête.

Laten we even kijken hoe we een link kunnen invoegen en een van de woorden klikbaar maken.

Email invitation - clickable link

1. Kies uw Invite-variabele. In ons voorbeeld is dit de koppeling met de persoonlijke ID. Als u het in de vervolgkeuzelijst hebt geselecteerd, wordt het gekopieerd naar uw tekst.
  2. Klik op het pictogram om koppeling in te voegen.
  3. Neem nu de tekst Invite-variabele die u zojuist hebt ingevoegd en knip deze in het vak voor URL.
  4. Kies welk woord uit de tekst u klikbaar wilt maken. In dit voorbeeld hebben we geschreven: "Klik hier om te beginnen" en het woord "hier" is aanklikbaar en de respondenten zullen de enquête beantwoorden.

Tip: Het invoegen van uitnodigingsvariabelen inclusief persoonlijke gegevens aan het einde (e-mail, persoonlijke id of unieke ID) is de meest ongelofelijk handige manier om de voortgang van uw respondenten bij te houden. Het zal u veel tijd besparen - u zult geen leeftijden nodig hebben om een gepersonaliseerde link te maken voor elk van uw respondenten!

2.5 Sla uw e-mailuitnodiging op

Je hebt tijd besteed aan het schrijven van de uitnodiging, vergeet niet om het nu op te slaan. Als u geen herinnering wilt toevoegen, scrolt u omlaag om uw wijzigingen op te slaan.

Email uitnodigingen - opslaan als template

Druk op de knop als u uw uitnodiging wilt opslaan als sjabloon die u opnieuw kunt gebruiken.

3 Voeg een herinnering toe

Het is zo veel eenvoudiger om uw herinnering in te stellen dan te moeten onthouden in het midden van uw gegevensverzameling om mensen te herinneren die nog niet hebben deelgenomen. Klik onderaan het e-mailgedeelte op Herinnering toevoegen.

Email uitnodigingen - herinnering toevoegen

Nu kunt u uw herinneringsmail instellen. Veel van de opties zullen hetzelfde zijn als voor de eerste uitnodiging.

Email uitnodiging herinnering

1. Wanneer uw e-mail is geschreven, klikt u op Test om een test-e-mail naar uw eigen e-mailadres te verzenden. Klik op X om de herinnering te verwijderen.
  2. Onderwerp e-mail - Schrijf hier je onderwerp ... je moet het nog intrigerender maken dan het eerste om diegenen te overtuigen die nog niet hebben gereageerd om door te klikken naar je vragenlijst.
  3. Email body - Voer hier uw bericht in. Gebruik de hierboven vermelde rich-text-editor en variabelen om de e-mail te personaliseren en hem er interessant uit te laten zien!
  4. Voeg afbeelding toe - voeg uw logo of afbeelding toe aan de e-mail.
  5. Klik hier voor toegang tot het vervolgkeuzemenu met de opties wanneer de herinnering moet worden verzonden.
  6. Klik op de kalender om de datum van de herinnering in te plannen en typ in welk tijdstip (24 uur) u wilt dat deze wordt verzonden.

U kunt zoveel herinneringen toevoegen als u wilt. Klik gewoon op Herinnering toevoegen en doorloop dezelfde stappen opnieuw.

Vergeet nu niet al je harde werk te bewaren!

Email uitnodigingen - opslaan als template

Druk op de knop als u uw uitnodiging wilt opslaan als sjabloon die u opnieuw kunt gebruiken.
Sla nu de e-mail op, of klik op opslaan en stuur me een test om te zien hoe deze eruit zal zien. Als u uw werk helemaal wilt verwijderen, klikt u op e-mail verwijderen.

4 View email status

Ga naar het tabblad Resultaten en klik op E-mails. U kunt de details bekijken van de e-mails die u hebt verzonden - als de e-mail is ontvangen, geopend en of er op de links is geklikt. Klik op de pijl om te kiezen voor welke e-mailuitnodiging u de details wilt bekijken.

email results

Dus nu heb je het - je hebt alle details over het maken van je e-mailuitnodiging geleerd, dus log in en probeer het zelf!