Email templates

Deze functie is opgenomen in het Professional-, Enterprise- en ReportR-plan.

Met de functie e-mail templates kunt u e-mails verzenden naar uw respondenten op basis van hun geselecteerde antwoorden of een quiz / enquêtescore. Dit is een geweldige manier om je respondenten bezig te houden! E-mailsjablonen zijn zo handig omdat elke e-mail kan worden aangepast aan de antwoorden van elke respondent of kan scoren met behulp van bewerkingsvariabelen.

Editor-variabelen verwijzen naar enquêtegegevens, velden of vragen en antwoorden in uw enquête. Door de naam van de variabele in te typen, kunt u uw e-mail personaliseren zonder dat u voor elke respondent verschillende e-mails hoeft in te stellen.

Als u bijvoorbeeld de variabele *|q1_response|* invoegt, wordt deze vervangen door het antwoord dat de respondent heeft ingevoerd voor de eerste vraag. Dus als vraag 1 hun naam vroeg en u "Beste *|q1_response|*" schrijft, zal de e-mail nu respondenten met naam aanspreken, bijvoorbeeld Beste Jan. Of als je eerste vraag om wat informatie vroeg, kun je respondenten laten zien hoe ze de vraag hebben beantwoord.

In deze handleiding leert u hoe u e-mailsjablonen kunt instellen en hoe u kunt opgeven wanneer ze moeten worden verzonden.

1 Maak uw vragenlijst

Begin door in te loggen. Begin eerst met het maken van uw enquête. Bekijk onze snelstarthandleidingen voor een quiz, beoordeling en enquête als je een handje nodig hebt!

Nu je je vragenlijst hebt geschreven, laten we de stappen uitvoeren die nodig zijn om de e-mails in te stellen die naar de respondenten worden verzonden wanneer ze de vragenlijst hebben ingevuld.

2 Stel de e-mailsjabloon-tekst in

Ga naar het tabblad Extra opties.

Email templates - extra opties

Scrol omlaag naar de sectie Vraag logica en klik op E-mail templates.

Vraag logica - email templates - extra opties

Klik nu op Maak email template en u bent op weg om uw eerste sjabloon te maken!

Maak email template

U moet deze velden invullen:

1. Naam - Vul de naam van uw sjabloon in. Zorg ervoor dat het het doel of de betekenis van de e-mail bevat, zodat later duidelijk wordt welke e-mail u wilt verzenden in welke situatie.

2. Onderwerp - Dit is het onderwerp dat ontvangers te zien krijgen voordat ze de e-mail openen. U kunt ervoor kiezen om de titel van de enquête in te voeren door de variabele *|survey_title|* in te voeren.

3. Afenderadres - Voer het e-mailadres in dat u wilt gebruiken om de e-mails te verzenden. De daadwerkelijke e-mail die vanuit onze app wordt verzonden, wordt verzonden vanaf info@su.vc. Als u een aangepast e-mailadres als afzenderadres wilt, zijn sommige DNS-instellingen (Domain Name System) door u vereist. Neem contact op met support@surveyanyplace.com voor meer informatie. Het antwoordadres is hetzelfde als het adres van waaruit de e-mail is verzonden, dus uw eigen e-mailadres is alleen het antwoordadres als u DNS-instellingen hebt ingesteld.

Tip: Als je geen DNS-instellingen hebt ingesteld, is het een goed idee om in de e-mail te vermelden wie respondenten kunnen contacteren als ze dat willen, want als ze gewoon op 'Beantwoorden' klikken, wordt de e-mail niet naar je adres verzonden.

4. Naam afzender - Voer uw naam in om de e-mail persoonlijker te maken. U kunt ook de bedrijfsnaam invoeren.

5. Ontvangers - Voer het e-mailadres van de ontvanger in, hetzij handmatig of met behulp van de variabele die aangeeft waar in de enquête u hun e-mailadres hebt gevraagd. Om uw variabele te vinden, klikt u op het pictogram [] in de rich-texteditor in de hoofdtekst van de tekst. Kies uw variabele in het vervolgkeuzemenu en knip en plak deze in het vak met ontvangers.
6. Body - Dit is de tekst van de e-mail. U kunt kiezen welke informatie u wilt opnemen en u kunt ook links toevoegen. Laat uw e-mail er opwindender uitzien door uw tekst te formatteren (zie deze handleiding voor meer informatie) en inclusief bewerkervariabelen. Voeg media toe aan uw bericht om het op te vrolijken!

Tip: Voeg variabelen toe in de tekst van uw e-mail om deze aan te passen aan de antwoorden van de respondenten. Je kunt hen advies geven op basis van hun antwoorden, hen vertellen welke stappen ze moeten nemen of een overzicht geven van wat ze hebben geschreven.

Let op dat contactvariabelen alleen kunnen worden gebruikt als u contacten hebt ingesteld in Mijn contacten. Deze contactvariabelen worden ook meestal gebruikt bij het instellen van e-mailuitnodigingen.

3 Voeg de regels toe

Wanneer moet de e-mail die u zojuist hebt geschreven, worden verzonden? Nadat u alle velden hebt ingevuld die we zojuist hebben besproken, vindt u de sectie waarin u de e-mail kunt plannen en regels kunt maken voor het verzenden van de e-mail.

Met regels kun je je eigen logica achter de enquête of quiz maken. U kunt regels maken op basis van antwoorden op de vragen of de gegevens van contactpersonen.

Plan e-mail - geef de timing op van de e-mailsjabloon. Hoeveel uur na het invullen van de vragenlijst wilt u dat de respondenten de e-mail ontvangen? Misschien terwijl het nog vers in hun hoofd is of misschien wanneer ze het al beginnen te vergeten ... het is allemaal aan jou! Gebruik de pijlen omcirkeld hieronder om te plannen. Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise- en ReportR-plan.

Plan e-mail - email templates

Voorwaarts! Klik op de pijl om de criteria voor uw regel te kiezen.

Email templates - verzend e-mail

U kunt nu opgeven voor welk gegeven antwoord u de e-mail wilt verzenden of aan bepaalde contactpersonen, of een paar regels toevoegen en uw eigen combinatie maken. Laten we de opties in detail bekijken:

Email template - verzend email

1. Gebruik de vervolgkeuzemenu's om uw regels te maken. Terwijl u een optie uit elk keuzemenu selecteert, verschijnt een nieuw venster, zodat u het volgende deel van de regel kunt kiezen.
  2. Voeg voorwaarden aan de regel toe door op de knop + te klikken. Als u een voorwaarde wilt verwijderen, klikt u op -.
  3. Geef op of de voorwaarde een aanvulling is op (en) of in plaats van (of) de eerste voorwaarde die u hebt gemaakt.
  4. Gebruik de vervolgkeuzemenu's om de volgende voorwaarde samen te stellen.
  5. Voeg nog een regel toe. Er verschijnt een vak aan de linkerkant waar u kunt kiezen en / of. Geef op of deze regel een aanvulling is op de eerste regel (en) of alleen als niet aan de eerste voorwaarden van de regel wordt voldaan (of).

Tip: als u uitkomsten hebt ingesteld, kunt u een uitkomst kiezen als criterium voor het verzenden van de e-mailsjabloon. Kies uitkomst in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens wat de uitkomst wel of niet moet evenaren zodat de e-mailsjabloon wordt verzonden. U kunt de uitkomst instellen als het enige criterium, of als een extra criterium zoals hieronder weergegeven. In dit voorbeeld hebben we op de paarse + knop geklikt en toegevoegd dat de e-mail moet worden verzonden als zowel aan het antwoord op vraagcriteria als aan de uitkomstcriteria is voldaan.

Zorg ervoor dat u op Toepassen klikt wanneer u klaar bent met het maken van uw e-mailsjabloon.

Tip: U kunt zoveel e-mailsjablonen maken als u wilt ... een geheel andere e-mail willen schrijven naar degenen die bijvoorbeeld de volledige score op de quiz scoorden? Klik op E-mailsjabloon maken en doorloop dezelfde stappen om een felicitatie-e-mail te maken alleen voor deze toprespondenten! Als u beschikt over het Enterprise-plan of het ReportR-plan, kunt u ook een e-mail verzenden op basis van de waarde van een formule. Meer over formules hier.