Integratie met andere apps via Zapier

Deze functie is opgenomen in de Professional- en Enterprise-plannen.

zapier logo

Zapier is een tool die het mogelijk maakt om gegevens van de ene webapp naar een andere over te zetten. Door Zapier te gebruiken in combinatie met Survey Anyplace, kunt u de verzamelde gegevens in uw enquête verzenden naar apps zoals Google-werkbladen, Mailchimp, Salesforce, Trello en nog veel meer. U kunt bijvoorbeeld e-mailadressen die in een enquête zijn verzameld overzetten naar een e-maillijst van Mailchimp. Kijk hier voor de complete lijst met meer dan 750 apps die zijn verbonden met Zapier.

Voordat u aan de slag kunt gaan met Zapier, moet u uw enquête maken. Weet je niet zeker hoe? Leer hoe u uw
enquête of quiz kunt maken.

1 Schakel integratie in uw vragenlijst in

Log in en ga naar uw vragenlijst. Klik op het tabblad Extra opties en scrol omlaag naar het gedeelte Andere opties.

Zapier - extra opties

Klik op Integraties.

Zapier - integraties

Nu moet je de Zapier-verbinding activeren.

Zapier - actieveer Zapier verbinding

Ga vervolgens naar Mijn account door op uw naam te klikken in de rechterbovenhoek en klik op Mijn account.

Zapier - Mijn account

Blader naar Technische informatie en je vindt de API Key die je nodig hebt om je account aan te sluiten op Zapier. Je kunt dit kopiëren.

Zapier - API sleutel

Tip: Zorg ervoor dat u uw enquête al een keer voltooit, zodat Zapier testgegevens heeft om in de verbinding te plaatsen. Nadat u deze verbinding tot stand hebt gebracht, kunt u dit antwoord verwijderen.

2 Maak uw verbinding of Zap

Ga naar Zapier en log in met uw account of maak een account aan als u er nog geen heeft.

Klik op Zap maken! bovenaan de pagina.

zapier - make a zap!

Kies Survey Anyplace als Trigger-app.

zapier - choose trigger app

Selecteer uw trigger, dit is de nieuwe enquêtereactie. Klik op Opslaan + Doorgaan.

zapier new survey response - save and continue

Klik nu op Verbinden met een account.

zapier - connect an account

U zult een pop-up op uw scherm zien vragen om uw Survey Anyplace API-sleutel en e-mailadres. Dit is wat u eerder vanuit uw Survey Anyplace-account hebt gekopieerd en plakt u hier nu. Klik vervolgens op Inloggen.

zapier - enter api key

Geef Zapier toegang tot uw informatie.

zapier - authorize access

Klik op Test om te controleren of uw accountverbinding is gelukt.

zapier - test account connection

Als een succesknop aangeeft dat je klaar bent om te gaan!

zapier - success

Klik op Opslaan + Doorgaan.

zapier save + continue button

Nu is het tijd om de enquête te kiezen die u wilt verbinden.

zapier connect survey

Klik op Doorgaan en klik vervolgens op Ophalen en doorgaan.

zapier - continue

zapier - fetch and continue button

Als alles goed gaat, ziet u de melding Succes! Klik op Doorgaan om het te voltooien.

zapier - successful

Nu hebt u uw enquête gekoppeld aan Zapier, laten we een bestemming kiezen voor uw enquêtereacties. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt ze allemaal hier vinden.

Je kunt kiezen welke Zaps je wilt in de Integraties-opties zodra je Zapier volledig hebt geactiveerd.

zapier - use zaps

Klik op Toepassen en vervolgens op Wijzigingen opslaan wanneer u klaar bent!