Vragengroepering en vragenpool

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Misschien wilt u meer dan één vraag op het scherm laten zien, zodat uw vragenlijst korter lijkt. Vragengroepering en vragenpool is precies wat je nodig hebt! U kunt ook alle vragen in het vraagblok activeren of deactiveren met één klik op een knop.

Vragengroepering is de naam van de functie waarmee u kunt kiezen welke vragen u samen wilt groeperen om op hetzelfde scherm te worden getoond.

We gebruiken twee beoordelingsvragen die we op hetzelfde scherm willen laten zien om de vragenlijst in te korten, zodat respondenten kunnen worden aangetrokken en grondiger inzichten en antwoorden kunnen worden verkregen.

question grouping example 1a

question grouping example 1b

Wil je meer weten? Log nu in en zie hoe het werkt!

1 Maak uw enquête of quiz

U moet eerst al uw vragen opgesteld hebben. Bekijk onze handleidingen voor het maken van een quiz of enquête.

2 Voeg vraagblokken toe

Ga naar het tabblad Extra Opties en scrol omlaag om Vragengroepering en vragenpool te vinden in het gedeelte van de Vraaglogica.

Nu moet u enkele vraagblokken maken.

Vraagblokken is de manier waarmee u uw vragen samen kunt groeperen. U kunt vragen tussen de blokken verplaatsen en beslissen bij welke vraagblokken je de vraagpoolfunctie inschakelt.

Op het moment dat je vragenlijst gecreëerd wordt, staan al je vragen in één vraagblok. Als de vragen die u wilt groeperen in het midden van uw vragenlijst staan, dan moet u 3 vraagblokken maken: vraagblok 1 bevat de vragen vóór de gegroepeerde vragen, vraagblok 2 bevat de vragen die u wilt groeperen op hetzelfde scherm en vraagblok 3 bevat de eindvragen.

Tip: Wanneer u vragen naar een ander vraagblok verplaatst, worden de vraagnummers (de volgorde van de vragen) automatisch bijgewerkt. Als u bijvoorbeeld vraag 4 verplaatst naar vraagblok 3 en vraag 5 blijft bij vraagblok 2, dan wordt vraag 5 opnieuw genummerd als vraag 4 en vraag 4 wordt vraag 5 (zie de GIF hieronder).

Add media image 3

Als u alle vragen in het vraagblok wilt activeren of deactiveren, klikt u eenvoudig op één van de knoppen onderaan de lijst met vragen:

Vragengroepering actief

Laten we nu kijken hoe we vragen kunnen verplaatsen naar verschillende vraagblokken. Klik tweemaal op Maak vraagblok om twee nieuwe vraagblokken toe te voegen.

Nu moeten we de verschillende vragen verplaatsen naar het juiste vraagblok.

Selecteer de vragen die u op hetzelfde scherm wilt weergeven en kies QB2 in het vervolgkeuzemenu om ze naar vraagblok 2 te verplaatsen.

Vraaggroepering - verplaats naar vraagblok2

Nu wil je de resterende vragen verplaatsen naar vraagblok 3.

Tip: Als er veel vragen moeten worden verplaatst, schakelt u het selectievakje boven aan de lijst in om alle vragen te selecteren en vink vervolgens de velden uit die u niet wilt verplaatsen.

Vragengroepering vraagblok3

Tip: Als u een vraagblok wilt verwijderen, moet u de vragen eerst naar een ander vraagblok verplaatsen. Het is niet mogelijk om een vraagblok met vragen te verwijderen.

3 Groepeer vragen op hetzelfde scherm

Het is tijd om de vragen die u op hetzelfde scherm wilt weergeven te groeperen. In ons voorbeeld zijn die vragen in blok 2 te vinden. Klik op 2 en schakel de knop in om de vragen op hetzelfde scherm te groeperen.

Vragengroepering - groepeer vragen op hetzelfde scherm

Tip: U kunt geen groepsvragen op hetzelfde scherm tegelijk met de vragenpool gebruiken.

Zorg ervoor dat u eerst op "Toepassenklikt en daarna op "Wijzigingen opslaan" voordat u previewt.

Laten we nu eens kijken hoe ons voorbeeld eruit ziet:

Elk vraagblok waarbij de optie groepeer vragen op hetzelfde scherm is ingeschakeld, vertegenwoordigt een slide in de vragenlijst. U kunt dus meerdere inhoudsvakken opstellen in uw vragenlijst waarbij vragen zijn gegroepeerd.