URL-parameters

Deze functie is opgenomen in het Professional-, Enterprise- en ReportR-plan.

Een URL-parameter is het laatste deel van de URL dat u kunt aanpassen en gebruiken om iemand te identificeren. Als u bijvoorbeeld iemand op basis van zijn e-mailadres wilt identificeren, kan de URL er als volgt uitzien: surveyanyplace.com/p/csc/?rid=EM_jdoe@gmail.com

Klinkt interessant, maar waarom is dit nuttig?!

• U kunt zien welke van uw contacten de vragenlijst hebben ingevuld
  • U kunt contacten zoeken in de weergave Antwoorden nadat ze de vragenlijst hebben ingevuld

Geweldig, nu weet u waarom URL-parameters nuttig zijn, laten we het eens worden over hoe u deze kunt maken.

Nadat u uw enquête hebt gemaakt (bekijk de beknopte handleiding hier), gaat u naar het tabblad Mijn Contacten en uploadt u de contactpersonen aan wie u de enquête wilt verzenden. U kunt een lijst met contactpersonen uploaden door op Upload contacten te klikken of contactpersonen individueel in te voeren (klik op het omcirkelde pictogram aan de rechterkant).

URL Parameters - Upload contacten

Lees de uitgebreide handleiding hier voor alles wat u moet weten over Mijn Contacten.

Nu uw contacten zijn geüpload, is het verzenden van e-mailuitnodigingen de gemakkelijkste en snelste manier om gepersonaliseerde URL-koppelingen naar contactpersonen te verzenden. Blader op het tabblad Delen omlaag om vragenlijst per e-mail te delen en klik op e-mailuitnodigingen verzenden. Geef uw e-mailuitnodiging een naam en voeg uw naam en e-mailadres toe. Kies de contactlijst die u ook de e-mailuitnodiging wilt sturen en nu bent u klaar om de e-mail te schrijven.

URL parameters - emailuitnodigingen

Schrijf de tekst van het bericht en wanneer u klaar bent, klikt u op variabelen en u vindt een lijst met verschillende typen variabelen die u aan de uitnodiging kunt toevoegen. We raden aan om een klikbare link toe te voegen met e-mail, of voor extra veiligheid, kies een klikbare link met unieke ID. Voor welke link u ook kiest, het systeem zal automatisch unieke enquêtekoppelingen naar elk contact creëren en versturen en zij zullen een e-mail ontvangen met uw bericht en een link waarop ze klikken om de vragenlijst te beantwoorden. Deze koppeling is uniek voor hen en het systeem kan ze vervolgens identificeren, zodat u in de weergave Responsen de lijst met voltooide enquêtes ziet, inclusief hun naam en e-mailadres, zodat u ook in de lijst kunt zoeken.

Lees de volledige helpgids hier voor meer informatie over e-mailuitnodigingen.

Maar wat als u een paar contacten bent vergeten en u ook gepersonaliseerde links wilt sturen? Of wil je iemand een link per sms sturen? Wees niet bang, je kunt eenvoudig je eigen link maken met een URL-parameter. Laten we nu kijken hoe dat te doen.

Bovenaan het tabblad Delen vindt u de links naar de vragenlijst. Klik op kopiëren om een kopie van de korte link te maken. Je zou ook de langere link kunnen gebruiken, maar waarom zou je niet de kortere nemen ?!

URL parameters - korte link

Nu u de koppeling hebt, kunt u verschillende velden uit de contactgegevens gebruiken om toe te voegen aan het einde van de koppeling. Het volgen van een voorbeeld is eenvoudiger, dus bekijk het eerste contact in onze lijst:

URL parameters - contacten

Als we Steven een gepersonaliseerde link willen sturen, doen we het volgende. Neem de enquêtelink die u hebt gekopieerd en voeg /?rid= toe aan het einde van de link. Kies vervolgens een van de volgende eindes:

• Gebruik het e-mailadres, voeg EM_ toe en vervolgens het e-mailadres, zodat de volledige link zal zijn: https://su.vc/eyrzimdo/?rid=EM_s123@gmail.com
  • Gebruik de unieke ID om UID_ en vervolgens de unieke ID toe te voegen, zodat de volledige link wordt weergegeven: https://su.vc/eyrzimdo/?rid=UID_1LjMVJRfc

Tip: Voor maximale veiligheid wordt het gebruik van de unieke ID aanbevolen, omdat de waarde ervan niet kan worden 'geraden'. Dit is het unieke nummer dat het systeem automatisch toewijst aan elk contact.

Zorg ervoor dat u de juiste link naar de juiste respondent stuurt en dat u klaar bent om te gaan!

Als u een campagne opzet en respondenten wilt bijhouden, bekijkt u hoe het campagnemenu eruit zal zien in deze handleiding.