Typeahead Formulier

Deze functie is alleen opgenomen in het Enterprise-plan.

Een Typeahead-formuliervraag is perfect als u veel antwoorden heeft waarvan u wilt dat de respondent kiest. De respondent kan de lijst doorzoeken door de eerste letters van het woord in te typen en de bijbehorende antwoorden verschijnen. De Typeahead-formulier heeft een extra voordeel ten opzichte van de Typeahead Autosuggest omdat u extra informatie kunt uploaden die automatisch wordt ingevuld wanneer de respondent het antwoord uit het eerste veld kiest.

Een voorbeeld maakt dit duidelijker. Als u de applicatie gaat gebruiken tijdens een personeelsevent, kunt u dit vraagtype gebruiken om respondenten te vragen hun naam in de lijst te selecteren. Automatisch wanneer ze hun naam kiezen, worden andere details zoals hun afdeling of rol opgepakt en ingevuld.

Een geweldige tijdsbesparing voor respondenten! En voor u - u hoeft later niet verder te zoeken en naar andere gegevens te verwijzen ... dus laten we zien hoe u dit vraagtype kunt maken. Log in en volg de onderstaande stappen!

1 Voeg een Typeahead-formuliervraag toe

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Vraag toevoegen - Typeahead formulier

Selecteer Typeahead-formulier en klik op Vraag toevoegen.

Selecteer typeahead formulier

Super goed! U hebt uw vraag toegevoegd, laten we nu kijken hoe u de algemene vraaginstellingen kunt wijzigen, de vraag kunt bewerken en antwoorden kunt uploaden.

Typeahead formulier

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - typeahead formulier

1. Klik op de pijl om de vraag te verbergen wanneer je deze momenteel niet bewerkt.
  2. Dit is het vraagnummer. Je kan altijd de volgorde van je enquêtevragen wijzigen door een ander vraagnummer te kiezen. Wil je dat respondenten deze vraag eerder in de enquête beantwoorden? Selecteer een lager cijfer om het naar een eerdere positie te verplaatsen.
  3. Ben je van gedachten veranderd over het vraagtype? Hier kan je het meteen van vraagtype veranderen. Je vraag zal blijven maar je antwoorden zullen verdwijnen.
  4. Gebruik je de enquête of quiz voor meerdere doelgroepen? Als de vraag niet relevant is voor uw huidige respondenten, kan je de 'actief' knop eenvoudig overschakelen naar inactief of omgekeerd. Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise-plan.
  5. Klik op het eerste pictogram om je vraag te kopiëren, de X om te verwijderen en het oog om een voorbeeld te bekijken.

3 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - typeahead formulier

1. Voeg hier uw vraag toe. Gebruik de rich-text-editorpictogrammen om uw tekst groter te maken, emoji's toe te voegen, de uitlijning te wijzigen en meer - klik hier voor meer informatie.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

4 Upload antwoorden

Maak een CSV-bestand met de kolomnamen op de bovenste rij en de gegevens die u wilt uploaden voor elke respondent in de rijen eronder. Hier is een voorbeeld:

Typeahead form excel answer file

Wanneer u uw bestand in Excel hebt gemaakt, sla het dan op als een CSV-bestand. Klik hier voor meer informatie over opslaan als CSV.

Nu zullen we het bestand uploaden dat we zojuist hebben gemaakt. Klik op Antwoord uploaden en selecteer het bestand dat u zojuist hebt gemaakt. Gebruik het tekstvak om respondenten te vertellen wat ze moeten doen, bijvoorbeeld uw naam kiezen uit de onderstaande lijst.

Antwoordopties - typeahead formulier

Tip: De bovenste rij met de kolomnamen wordt automatisch gedetecteerd en u kunt de titels bewerken in het tekstvak dat verschijnt zodra u het antwoordbestand hebt geüpload.

Typeahead form uploaded answers

Dit is hoe uw vraag eruit zou zien:

Typeahead form gif

Vergeet niet dat u ook een tekstvak kunt toevoegen om een opmerking te specificeren of een extra opmerking achter te laten als u respondenten wilt vragen meer informatie te geven.

Opmerkingenvak - typeahead formulier