Teksteditor (WYSIWYG)

Gebruik de pictogrammen van de teksteditor om uw vraagtekst, e-mailuitnodigingen en tekst op het scherm van het resultaat op te vrolijken. Dit is het aantal pictogrammen dat u ziet:

Text editor icons WYSIWYG

Laten we nu beginnen met ze allemaal te ontcijferen!

Text editor - bold italic underline

Deze drie knoppen zijn de standaardknoppen om de tekst die u hebt geselecteerd vet of cursief te maken en om dat deel van de tekst te onderstrepen.

Klik op de A om meer tekstopties te openen:

1. De eerste knop geeft de lettergrootte aan. Klik erop om het menu met lettergroottes te openen, van extra klein tot extra groot. Met de tweede knop kunt u de tekstkleur kiezen en de derde knop is voor de achtergrondkleur te veranderen.
  2. Klik op het uitlijningspictogram om te kiezen hoe de tekst moet worden uitgelijnd (links, rechts, gecentreerd of uitgelijnd).
  3. Met deze twee pictogrammen kunt u uw tekst opmaken als een geordende of ongeordende lijst. Klik op het eerste pictogram om elke nieuwe regel te nummeren. Om de cijfers te vervangen door alfa-, Griekse of Romeinse tekens, klikt u op de pijl ernaast voor alle opties. Het tweede pictogram plaatst een opsommingsteken aan het begin van elke regel. Klik op de pijl die naast het pictogram verschijnt om naar een andere vorm te veranderen.

U kunt ook media of variabelen toevoegen aan de tekst:

Text editor media icons

1. Gebruik de eerste knop om een link aan het geselecteerde deel van de tekst toe te voegen. Met de tweede knop kunt u een YouTube- of Vimeo-video in uw tekst invoegen. Opmerking: ingevoegde video's werken niet in de offline modus. Met de smiley-knop kan je een reeks emoticons aan jouw tekst toevoegen.
  2. Variabelen - (piping-variabelen) Wanneer u op deze knop klikt, ziet u een lijst met variabelen die u kunt opnemen, zoals eerdere antwoorden, respondentgegevens, tekst van andere vragen of scores. Gebruik variabelen om de vraag voor respondenten te personaliseren en zo uw vragenlijst aantrekkelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld de voornaam van de respondent toevoegen - u vindt dit veld onderaan de lijst.

Nu volgen er nog een paar pictogrammen en dan bent u helemaal op de hoogte van de teksteditor!

Gebruik de eerste knop om de opmaak van de tekst te wissen. U kan dit gebruiken wanneer u uw tekst uit een ander document hebt gekopieerd.
Klik op <> voor de codeweergave. Nu kunt u de HTML-code van de tekst bekijken en deze naar wens bewerken. (Enkel beschikbaar voor Enterprise-plan & ReportR-plan!)
Het vierkante pictogram vergroot de teksteditor tot het volledige scherm.

Tip: gebruik variabelen in een e-mailuitnodiging of e-mail templates om uw e-mail te personaliseren zonder verschillende e-mails voor elke respondent in te stellen. Het systeem zal de emails automatisch verzenden.

Nu begrijpt u alle symbolen en heeft u geen excuus meer voor saaie tekst!