Formules

Deze functie is opgenomen in het Enterprise en ReportR plan.

Een geweldige nieuwe functie waarmee u uw eigen formule kunt maken met behulp van items uit uw vragenlijst. U kunt de / * - + () gebruiken om formules te maken met behulp van variabelen zoals antwoorden of quizscores om bijvoorbeeld een gemiddelde te berekenen.

Kan niet wachten om je formule te maken? Zorg ervoor dat uw vragenlijst is ingevuld en ga rechtstreeks naar het tabblad Extra opties en selecteer Formules.

Formules

Klik op Formule maken en je bent onderweg! Laten we kijken hoe we de formule kunnen bouwen.

Formule maken

1. Titel - geef uw formule een naam. Maak er iets van dat je duidelijk zal zijn als je terug wilt komen om het te bewerken.
  2. Veranderlijk - u kunt de variabele niet bewerken, maar u kunt deze kopiëren om te gebruiken in uitkomsten, e-mailsjablonen of resultaten.
  3. De formule - bouw hier je formule. Gebruik de omcirkelde symbolen om uw formule samen te stellen. Klik op de P om toegang te krijgen tot het vervolgkeuzemenu met vragenlijstvariabelen die u in uw formule kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld schrijven:
    *|Q1_response|**(*|q2_response|*-*|q3_response|*)

Eén formule is niet genoeg voor jou? Klik op Formule maken om zoveel nieuwe formules toe te voegen als u maar wilt.

Als u deelneemt aan het Enterprise of rapportplan, heeft u een extra optie om berekeningen aan de serverzijde op te nemen.

Formules - op de server

Serverside-variabelen of Benchmark-variabelen zorgen ervoor dat de berekeningen gegevens van de server halen, vaak gemiddelden. Hiermee kunt u gegevens weergeven in het PDF-rapport voor de gehele populatie of uit alle ontvangen reacties in plaats van uit slechts één antwoord.

Ze zullen de volgende variabelen voor elke formule toevoegen:

Het gemiddeld resultaat, het gemiddeld resultaat per persoonlijke ID dat een gemiddelde genereert wanneer een persoon de test of beoordeling meerdere keren uitvoert, en de som-resultaat per persoonlijke ID, die de som van alle scores voor alle antwoorden met dezelfde persoonlijke ID retourneert.

Formules - op de server gemiddeld

Wilt u een meer geavanceerde formule toevoegen? Zo kunt u verschillende variabelen in uw formule gebruiken:

• {QB1_CUSTOM_SCORE} - de aangepaste scorewaarde van het vraagblok dat is verkregen. Het is geldig voor de respondent die de vragenlijst invult en zal de aangepaste scores van elk antwoord toevoegen in één vraagblok. U kunt deze variabele gebruiken in uw formule of ook als een pipingvariabele
  • {QB1_CUSTOM_SCORE_PERCENTAGE} - de vraagscore-aangepaste scorewaarde als percentage. Het is hetzelfde als de variabele die zojuist is besproken {QB1_CUSTOM_SCORE}, maar zal als een percentage worden berekend.
  • {QB1_CUSTOM_MAX_SCORE} - de maximale totaalscore voor één vraagblok.
  • {Q1_CUSTOM_SCORE} - de aangepaste scorewaarde voor deze specifieke vraag.
  • {Q1_CUSTOM_SCORE_PERCENTAGE} - dit is hetzelfde als hierboven {Q1_CUSTOM_SCORE} maar dan berekend als een percentage.
  • {CUSTOM_SCORE} - de waarde van alle aangepaste scores voor alle vragen (of voor alle vraagblokken) samen.
  • {CUSTOM_SCORE_PERCENTAGE} - de waarde van de aangepaste score als een percentage in vergelijking met de max-score.
  • {CUSTOM_MAX_SCORE} - de maximale score voor de hele vragenlijst.

Voor gevorderde gebruikers raden we Math aan, een ingebouwd object met eigenschappen en methoden voor wiskundige constanten en functies. Meer informatie is hier te vinden: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/Math

Hoe kan uw formule worden gebruikt?

U kunt een uitkomst maken die wordt weergegeven op basis van de waarde van de formule, of een e-mail verzenden nadat de enquête is voltooid, afhankelijk van het resultaat van de formule.

Uitkomsten op basis van formule

Nadat u uw formule heeft opgeslagen, klikt u op de functie Uitkomsten in Extra opties. Raadpleeg deze handleiding voor volledige informatie over het instellen van uw uitkomstscherm. We kijken alleen naar het laatste deel, waar de formule-functie wordt weergegeven. U moet dit resultaat weergeven selecteren wanneer aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Klik in het vervolgkeuzemenu op Formule.

Formule - uitkomst

Gebruik nu de vervolgkeuzemenu's om te kiezen welke formule u wilt gebruiken, hoe deze moet worden gebruikt en wat de waarden moeten zijn.

Formule - uitkomsten

Klik op Toepassen en uw uitkomst is nu ingesteld om te worden weergegeven met de juiste formule-waarde.

E-mail template op basis van formule

Nadat u uw formule heeft opgeslagen, klikt u op de functie E-mail templates in Extra opties. Raadpleeg deze handleiding voor volledige informatie over het instellen van uw e-mailsjablonen. Wanneer u moet aangeven wanneer de e-mail moet worden verzonden, wordt hier de functie Formule gebruikt. Klik gewoon op de pijl en selecteer Formule.

Formule - email templates

Nu kunt u kiezen welke formule u wilt gebruiken en voor welke waarden u de e-mail wilt laten verzenden. Klik op Toepassen en u bent klaar.

Dat is alles! Nu log in  en probeer de formules zelf uit!