Functionaliteiten beschikbaar in de Survey Anyplace tool om uw vragenlijsten te laten voldoen aan de GDPR wetgeving

Functionaliteiten beschikbaar in de Survey Anyplace tool om uw vragenlijsten te laten voldoen aan de GDPR wetgeving

Deze updates in de tool zijn actief vanaf 16 mei 2018.

Updates om de gegevens van uw respondenten te beschermen

• Functies voor gegevensverzameling: IP-adres en user-agent staan standaard op "nocollect".

U kunt deze nog steeds inschakelen in de software. Maar, vooral als uw respondenten EU-burgers zijn, adviseren wij u toestemming te vragen van uw respondenten.

GDPR - opties voor gegevensverzameling

Houd er rekening mee dat deze gegevens vóór de update automatisch voor alle vragenlijsten zijn verzameld. U wilt deze informatie mogelijk dus verwijderen uit uw bestaande CSV- of Excel-rapporten.

• Voeg automatisch een "unsubscribe" -link toe aan uw e-mailuitnodigingen

Net als bij een reguliere nieuwsbrief of e-mailcampagne, wil een respondent uw e-mailuitnodigingen misschien niet meer ontvangen. In dat geval hebben ze de optie nodig om zich af te melden voor verdere uitnodigingen of communicatie.
Je moet een dergelijke "unsubscribe link" toevoegen aan je e-mailuitnodigingen en kan dit nu gemakkelijk doen door op de onderstaande knop in de editor te klikken.

GDPR - unsubscribe

• Anonimiserende reacties

Dit is de mogelijkheid om de persoonlijke gegevens van een contact te verwijderen zonder hun antwoorden te verwijderen.
Ga naar Mijn Contacten, selecteer de contactpersonen die u wilt anonimiseren en selecteer "Verwijderen" onder "Meer".
De verzamelde reacties van dat contact blijven intact.

•  Reacties verwijderen

De mogelijkheid om antwoorden één voor één of allemaal tegelijk te verwijderen.
Ga naar Resultaten in uw rapportage en selecteer de afzonderlijke antwoorden die u wilt verwijderen. Druk vervolgens op de knop "verwijder geselecteerde antwoorden".
Je andere verzamelde reacties blijven intact, tenzij je ervoor kiest ze allemaal te verwijderen.

• Volledige vragenlijsten verwijderen

De mogelijkheid om de volledige vragenlijst en alle verzamelde antwoorden te verwijderen.
Ga gewoon naar uw dashboard waar u het overzicht van al uw enquêtes kunt zien. Selecteer de drie stippen van de enquête die u wilt verwijderen en selecteer "Verwijderen".
Hiermee wordt uw gehele enquête en alle verzamelde reacties verwijderd.

• Het recht op toegang tot de verzamelde gegevens

GDPR dwingt het feit af dat elke respondent in staat moet zijn om zijn gegevens te lezen in leesbare formaten.
U kunt een respondent die deze informatie opvraagt, een PDF sturen door naar Reacties te gaan en de PDF voor die specifieke persoon te downloaden.

Updates om uw eigen persoonlijke gegevens te beschermen

Wij maken gebruik van uw persoonlijke gegevens om onze diensten te beheren en te verbeteren. Deze gegevens zullen niet worden gedeeld met derden tenzij wettelijk vereist.

• Vind hier ons bijgewerkte privacybeleid.

• Uw Survey Anyplace-account verwijderen: de optie om uw gebruikersaccount en alles wat er bijhoort te verwijderen heeft een kleine update ondergaan. Uw "verwijderde gegevens" worden maximaal 30 dagen bewaard (om het te kunnen herstellen) waarna het definitief wordt verwijderd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heeft u snel een eerste inzicht nodig in het feit of uw vragenlijsten al dan niet klaar zijn voor de GDPR? Doe deze quiz van 1 minuut

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra informatie:

Ontdek welke impact GDPR heeft op uw vragenlijsten en of het nodig is om eventuele wijzigingen aan te brengen.
Lees de
basisprincipes van GDPR  en leer waarom het belangrijk is om hieraan te voldoen.
Leer hoe

u een GDPR-conforme enquête kunt maken op onze blog.