Handtekening

Deze functie is beschikbaar in het Professional, Enterprise en ReportR plan.

Een geweldig nieuw vraagtype nu beschikbaar - verzamel de handtekening van de respondent als onderdeel van de vragenlijst! Het is een heel nuttige functie en hier zijn enkele ideeën voor wanneer je het kunt gebruiken: als je ondertekende toestemming wilt krijgen voordat je verder gaat met de enquête, voor het invullen van een petitie via een formulier of zelfs als onderdeel van het aanmelden voor een promotie of cursus terwijl het beantwoorden van de enquête.

Het is zo eenvoudig om dit vraagtype toe te voegen, laten we kijken hoe het gedaan is. Log in en volg om het zelf te zien!

1 Voeg een handtekeningvraag toe

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Handtekening - vraag toevoegen

Selecteer Handtekening en klik op Vraag toevoegen.

Super goed! U hebt uw vraag toegevoegd. Laten we nu eens kijken hoe u de algemene vraaginstellingen kunt wijzigen en de vraag kunt bewerken.

Handtekening settings

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Handtekening - wijzig de algemene vraaginstellingen

1. Verberg/toon de vraaginstellingen.
  2. Wijzig de vraagvolgorde.
  3. Wijzig het vraagtype.
  4. Maak de vraag actief/inactief.
  5. Kopieer, verwijder of bekijk die specifieke vraag.

3 Bewerk de vraag

Handtekening - bewerk de vraag

1. Typ hier je vraag. Gebruik de rich-texteditorpictogrammen om de tekst in vet of cursief te zetten of om de kleuren van de tekst te veranderen ... klik hier voor meer info.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

U kunt ook een tekstvak toevoegen om een extra opmerking op te geven of achter te laten. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunt u uw eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

Hoe ziet de vraag eruit? Neem een kijkje hieronder. De respondent ondertekent zijn naam in het vak, met behulp van een muis, stylus of hun vinger, afhankelijk van hun apparaat. Ze kunnen op Wissen klikken om hun handtekening te wissen als ze het niet leuk vinden hoe het uitkwam en het vervolgens opnieuw doen. Vervolgens moeten ze op Bevestigen klikken om hun handtekening te bewaren. Nadat het is geüpload, gaan ze gewoon door met de rest van de enquête.

Signature question example

Tip: Het is misschien de moeite waard om te vermelden in de vraag dat respondenten moeten klikken op Bevestigen om hun handtekening te bewaren. Als ze alleen ondertekenen en vervolgens op Volgende klikken, wordt hun antwoord niet opgeslagen. En vergeet niet, als u de tekst van de knoppen Bevestigen en Wissen wilt wijzigen, ga dan naar Labels en Berichten op het tabblad Extra opties!

4 Resultaten bekijken

Dus ... u vraagt zich misschien af, hoe worden de handtekeningen als resultaten getoond? De handtekeningen worden opgeslagen als afbeeldingen die u kunt bekijken in de weergave Grafieken op het tabblad Resultaten. Hier is hoe het eruit zou kunnen zien:

Handtekening - resultaten

Wanneer u de resultaten downloadt als een CSV- of Excel-bestand, heeft elke handtekening een koppeling om de JPG-afbeelding online te bekijken.

Dat is alles wat er is! Dus haal die handtekeningen aan het rollen!