Toevoegen aan formule met vraaglogica

Deze functie is opgenomen in het Enterprise- en ReportR-plan.

U hebt een geweldige vragenlijst opgesteld en u vraagt zich af hoe u uitkomsten kunt weergeven op basis van formuleresultaten. Zoek niet verder ... deze gids leidt u er stap voor stap door!

Deze video legt uit hoe u formules kunt gebruiken om de juiste uitkomst te tonen op basis van scores:

We beginnen met het maken van formules die worden gebruikt in vraaglogica. De vraaglogica zal bepalen hoeveel punten aan de formule moeten worden toegevoegd en we zullen die berekeningen gebruiken om de condities van het uitkomstscherm samen te stellen.

Klaar om te gaan!

1 Formules maken

Start by creating a formula for each outcome that you want to display. In the Extra Options tab, you'll find the Formulas feature under the heading of Custom scoring

Now click Create formula and create a formula for each outcome. In the text field of each formula, enter a 0 (zero). Click Apply to save all of your formulas.

Begin met het maken van een formule voor elke uitkomst die u wilt weergeven. Op het tabblad Extra opties vindt u de functie Formules onder het kopje Aangepaste scores.

Klik nu op Formule maken en maak een formule voor elke uitkomst. Voer in het tekstveld van elke formule een 0 (nul) in. Klik op Toepassen om al uw formules op te slaan.

Formules en vraag logica

2 Vraaglogica instellen met formules

Ga nu naar de vraaglogica-functie (ook op het tabblad Extra opties).

Maak regels om aan te geven hoeveel punten u aan elke formuleoptie wilt toevoegen wanneer een bepaald antwoord is geselecteerd. U moet een vraaglogica-regel instellen voor elk van de antwoorden op alle vragen.

Laten we een voorbeeld bekijken om dingen duidelijker te maken. We kunnen een vraaglogica-regel als volgt instellen: ALS antwoord op vraag 2 gelijk is aan antwoord 1 DAN voeg toe aan formule Traag, 2 punten. De 2 gescoorde punten worden toegevoegd aan de formule "Traag" aan de achterkant en terwijl de respondent de vragenlijst doorloopt, worden scores toegevoegd aan de verschillende formules volgens de vraaglogica die voor elk antwoord is ingesteld.

Formules en vraaglogica - regels

3 Test uw formules

Het is de moeite waard om een paar tests uit te voeren om te controleren of uw formules correct zijn. Een snelle manier om dit te doen is door alle formulevariabelen (bijv. *|f2_result|*) aan het laatste scherm toe te voegen, zodat alle formuleresultaten worden weergegeven telkens wanneer u de enquête invult. Klik gewoon op Preview en u kunt uw enquête een paar keer uitproberen in de Preview-modus. Er worden geen resultaten opgeslagen.

Vraaglogica en formules - preview

Dit is hoe de resultaten van uw formule volledig op het laatste scherm kunnen worden weergegeven:

4 Stel resultaten in

Nu u zeker weet dat uw formules werken, kunt u de voorwaarden voor elk uitkomstscherm instellen. Kies ervoor om toon deze... wanneer aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Stel de voorwaarde in op basis van een formule.

Als u bijvoorbeeld het scherm Uitkomst wilt weergeven voor iemand die een score heeft gekregen die hem "Superscherp!" Zou geven, stelt u de voorwaarden in dat het formuleresultaat voor Superscherp groter moet zijn dan *|f1_result|* en *|f2_result|* en *|f3_result|*.

Formules en vraaglogica - uitkomsten

Stel de voorwaarden in voor elk van de uitkomstschermen, klik op Toepassen en je bent klaar om te rollen!