Meerdere talen

Deze functie is opgenomen in de Professional- en Enterprise-abonnementen.

Als je een vragenlijst gaat sturen naar mensen die verschillende talen spreken, is de functie Meerdere talen precies wat je nodig hebt! Dit zal u veel tijd besparen - vergeet het maken van vijf afzonderlijke vragenlijsten voor elke taal! Neeooo ... in plaats daarvan kunt u eenvoudig meerdere talen toevoegen en respondenten één link sturen. Respondenten kunnen hun eigen taal kiezen en u kunt de resultaten ook volledig bekijken.

Laten we het maar eens proberen, hier zijn de stappen die deze gids zal behandelen:

1. Taal toevoegen
  2. Vertalen in de software
  3. Vertaal uit de software
  4. Schrijf uw taalkeuzescherm

Voordat u een taal toevoegt, moet u zich aanmelden en uw vragenlijst maken. Bekijk hoe u kunt leren hoe u uw eerste enquête quiz of assessment kunt maken.

1 Taal toevoegen

Ga naar het tabblad Extra Opties en kies Meerdere talen.

Meerdere talen - extra opties

Klik nu op Taal toevoegen om een tweede taal aan uw vragenlijst toe te voegen.

Meerdere talen - taal toevoegen

Geef uw taal een naam en klik op Bevestigen.

Meerdere talen - secundaire talen

Er zijn twee manieren om vertalingen toe te voegen. U kunt dit doen op de Survey Anyplace-website of het offline doen in Excel.

2 Vertalen in de software

Klik op de taal die u zojuist heeft toegevoegd en die links wordt weergegeven als inactief omdat u nog geen vertalingen heeft toegevoegd. Zodra u op de nieuwe taal klikt, kunt u vertalingen toevoegen voor elk deel van de vragenlijst. Zorg ervoor dat u elk stuk tekst, bericht en label vertaalt. De taal wordt alleen actief in uw vragenlijst wanneer deze 100% compleet is.

Tip: Je ziet welk percentage van de taal je hebt ingevuld, zodat je kunt zien of je iets gemist hebt. Maak je geen zorgen, het is niet zo gemakkelijk iets te missen - ga langzaam naar beneden en zorg ervoor dat je op elke pijl naar beneden klikt aan het begin van het gedeelte om dat gedeelte uit te vouwen.

Meerdere talen - inactieve talen

Klik op Toepassen als u klaar bent. Wanneer u alle vertalingen heeft ingevuld, wordt de taal nu als een secundaire taal weergegeven.

U kunt zoveel talen toevoegen als u nodig hebt. Klik gewoon op Taal toevoegen en herhaal dezelfde stappen om meer talen toe te voegen.

3 Vertaal uit de software

Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise-plan.
Dit is een geweldige functie als u alles in een nette map naar een vertaler wilt sturen of collega's wilt vragen om u te helpen. Hier kunt u eenvoudig het bestand downloaden van alle items die moeten worden vertaald. Klik op Exporter en importer aan de linkerkant. Klik nu op Exporteren om uw vertaalbestand te krijgen. U ontvangt een CSV die gemakkelijk converteerbaar is naar Excel. Lees hier hoe u uw Excel-bestand kunt ophalen.

Meerdere talen - export

Wanneer u uw csv-bestand naar Excel hebt geconverteerd, ziet het er als volgt uit:

multiple languages csv export

• De eerste kolom bevat de link met het item in uw enquête. Breng GEEN wijzigingen aan in de eerste rij of kolom.
  • De tweede kolom bevat uw eerste taal.
  • De derde kolom (en vierde of vijfde als u nog meer talen hebt) is de plaats waar u de vertaling kunt toevoegen.

Tip: Als Excel automatisch een rij toevoegt als de bovenste rij, zorg er dan voor dat u dit verwijdert voordat u het bestand uploadt. De titels Label Key, Default Language en uw derde, vierde taal moeten de eerste rij in de csv / excel zijn, zodat de talen op de juiste plaats kunnen worden opgeslagen.

Nu kunt u al uw vertalingen toevoegen. Als je klaar bent, als je in Excel hebt gewerkt, moet je het bestand opslaan als een csv-bestand. Lees hier hoe u Excel converteert naar een csv-bestand.

Wanneer uw csv-bestand klaar is, klikt u op Importeren.

Meerdere talen - importeren

Yay, alles gedaan! Klik op Toepassen zodra het bestand is geüpload.

4 Schrijf uw taalkeuzescherm

Het taalkeuzescherm is het eerste scherm van de vragenlijst waar de respondent de taal kan kiezen waarin hij / zij de vragenlijst wil invullen. Zorg ervoor dat het er geweldig uitziet!

Hier is een voorbeeld van hoe een taalkeuzescherm eruit zou kunnen zien:

multiple languages - language choice screen

Maak nu je eigen scherm! Ga naar de taalkeuzescherm aan de linkerkant:

Meerdere talen - taalkeuzescherm

Schrijf de tekst die op het scherm getoond moet worden en voeg afbeeldingen toe, zoals een logo door op Media toevoegen te klikken. Als u de grootte, uitlijning of kleur van uw tekst wilt wijzigen, gebruikt u de rich-texteditorpictogrammen - hier vindt u hier meer informatie.

Klik op Toepassen als u klaar bent om al uw wijzigingen op te slaan.

Uitstekend! Erinomainen! Odličan! Nu kunt u ook die Finse en Kroatische respondenten bereiken!