Vraaggroepering

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Misschien wilt u meer dan één vraag op het scherm laten zien, zodat uw vragenlijst korter lijkt. Vraaggroepering is precies wat je nodig hebt!

Vragengroepering is de naam van de functie waarmee u kunt kiezen welke vragen u samen wilt groeperen om op hetzelfde scherm te worden getoond.

We gebruiken twee beoordelingsvragen die we op hetzelfde scherm willen laten zien om de vragenlijst in te korten, zodat respondenten kunnen worden aangetrokken en grondiger inzichten en antwoorden kunnen worden verkregen.

question grouping example 1a

question grouping example 1b

Wil meer weten? Log nu in en laat ons zien hoe het werkt!

1 Maak uw enquête of quiz

U moet eerst al uw vragen op zijn plaats hebben. Bekijk onze handleidingen voor het maken van een quiz of enquête.

2 Voeg vraagblokken toe

Ga naar het tabblad Extra Opties en scrol omlaag om Vragengroepering en vragenlijst te vinden in het gedeelte van de Vraag logica.

Vraaggroepering - extra opties

Selecteer vragengroepering

Nu moet u enkele vraagblokken maken.

Vraagblokken is de tool waarmee u uw vragen samen kunt groeperen. U kunt vragen tussen de blokken verplaatsen en beslissen welke vraagblokken de vraagpoolfunctie inschakelen.

Op dit moment staan al je vragen in één vraagblok. Als de vragen die u wilt groeperen in het midden van uw vragenlijst staan, dan moet u 3 vraagblokken maken: vraagblok 1 heeft de vragen vóór de gegroepeerde vragen, vraagblok 2 heeft de vragen die u wilt groeperen op de vraag hetzelfde scherm en vraagblok 3 hebben de eindvragen.

Tip: Wanneer u vragen naar een later vraagblok verplaatst, worden de vraagnummers automatisch bijgewerkt als de volgorde van de vragen nu is gewijzigd. Als u bijvoorbeeld vraag 4 verplaatst naar vraagblok 3 en vraag 5 blijft bij vraagblok 2, dan wordt vraag 5 opnieuw genummerd als vraag 4 en vraag 4 wordt vraag 5.

Klik tweemaal op Maak vraagblok om twee nieuwe vraagblokken toe te voegen.

Vraaggroepering - maak vraagblok

Nu moeten we de verschillende vragen verplaatsen naar het juiste vraagblok.

Selecteer de vragen die u op hetzelfde scherm wilt weergeven en kies QB2 in het vervolgkeuzemenu om ze naar vraagblok 2 te verplaatsen.

Vraaggroepering - verplaats naar vraagblok2

Nu wil je de resterende vragen verplaatsen naar vraagblok 3.

Tip: Als er veel vragen moeten worden verplaatst, schakelt u het selectievakje boven aan de lijst in om alle vragen te selecteren en vink vervolgens de velden uit die u niet wilt verplaatsen.

Vragengroepering vraagblok3

Tip: Als u een vraagblok wilt verwijderen, moet u de vragen eerst naar een ander vraagblok verplaatsen. Het is niet mogelijk om een vraagblok met vragen te verwijderen.

3 Groepeer vragen op hetzelfde scherm

Het is tijd om de vragen die u op hetzelfde scherm wilt weergeven te groeperen. In ons voorbeeld zijn die vragen in blok 2 gevonden. Dus klik op 2 en schakel de knop om vragen op hetzelfde scherm te groeperen.

Vragengroepering - groepeer vragen op hetzelfde scherm

Tip: U kunt geen groepsvragen op hetzelfde scherm tegelijk met de vragenpool laten inschakelen.

Zorg ervoor dat u zich aanmeldt en klik op Wijzigingen opslaan voordat u een voorbeeld probeert te bekijken.

Laten we nu eens kijken hoe ons voorbeeld eruit zal zien:

question grouping - example of grouped questions

U kunt twee vragen groeperen, zoals in dit voorbeeld, of u kunt drie of meer vragen groeperen op één scherm.

Elk vraagblok met groepsvragen op hetzelfde scherm dat is ingeschakeld, vertegenwoordigt een inhoudsvak. U kunt dus vragen groeperen in verschillende inhoudsvakken in uw vragenlijst.