Open vraag

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

Open vragen bevatten een tekstvak waarin respondenten hun eigen antwoord kunnen formuleren. Dit vraagtype wordt meestal gebruikt om onbevooroordeelde meningen en informatie te krijgen. Lees hier meer over dit vraagtype.

1 Gebruik

Open question example

De respondent kan 5000 tekens invoeren in het tekstvak van de Open vraag. Wanneer de limiet bijna is bereikt, verschijnt er een aftelprocedure dat aangeeft hoeveel tekens de respondent nog kan ingeven.

Open question number of characters remaining

2 Voeg een Open vraag toe aan je vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Vraag toevoegen - open vraag

Selecteer Open vraag in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Selecteer open vraag

Je hebt nu een Open vraag toegevoegd aan je enquête. Je kan de algemene vraaginstellingen wijzigen en de vraag bewerken.

Open vraag

3 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - open vraag

1. Klik op de pijl om de vraag te verbergen wanneer je deze momenteel niet bewerkt.
  2. Dit is het vraagnummer. Je kan altijd de volgorde van je enquêtevragen wijzigen door een ander vraagnummer te kiezen. Wil je dat respondenten deze vraag eerder in de enquête beantwoorden? Selecteer een lager cijfer om het naar een eerdere positie te verplaatsen.
  3. Ben je van gedachten veranderd over het vraagtype? Hier kan je het meteen van vraagtype veranderen. Je vraag zal blijven maar je antwoorden zullen verdwijnen.
  4. Gebruik je de enquête of quiz voor meerdere doelgroepen? Als de vraag niet relevant is voor uw huidige respondenten, kan je de 'actief' knop eenvoudig overschakelen naar inactief of omgekeerd. Deze functie is alleen beschikbaar in het Enterprise-plan.
  5. Klik op het eerste pictogram om je vraag te kopiëren, de X om te verwijderen en het oog om een voorbeeld te bekijken.

4 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - open vraag

1. Typ hier je vraag. Gebruik de rich text-editorpictogrammen om je tekst groter te maken, emoji's toe te voegen, de uitlijning te wijzigen en meer - klik hier voor meer informatie.
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.

Hier is een voorbeeld van een open vraag met een afbeelding die is ingevoegd boven de vraagtekst.

Open ended question example with added image

Log hier in en voeg je open vraag toe!