Meerkeuzevraag

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

De Meerkeuzevraag wordt gebruikt wanneer je een vraag stelt en de mogelijke antwoorden aan je respondent presenteert.

Hier is een voorbeeld van een eenvoudige meerkeuzevraag.

Meerkeuzevraag example

Je kan zelf kiezen hoeveel antwoorden je respondent kan aanduiden, 1 of meerdere. Je kan je vraag ook stellen als quizvraag. Hierover later meer ... laten we eerst zien hoe je je Meerkeuzevraag kan toevoegen.

1 Voeg een Meerkeuzevraag toe aan je vragenlijst

Klik op het tabblad Vragen op de knop + Vraag toevoegen.

Meerkeuzevraag - vraag toevoegen

Selecteer Meerkeuzevraag in de lijst met vraagtypen. Klik op Vraag toevoegen.

Meerkeuzevraag - selecteer

Je hebt nu een Meerkeuzevraag toegevoegd aan je enquête. Je kan de algemene vraaginstellingen wijzigen, de vraag bewerken en je antwoordopties toevoegen.

Meerkeuzevraag - instellingen bewerken

2 Wijzig de algemene vraaginstellingen

Wijzig de algemene vraaginstellingen - meerkeuzevraag

1. Verberg/toon de vraaginstellingen.
  2. Wijzig de vraagvolgorde.
  3. Wijzig het vraagtype.
  4. Maak de vraag actief/inactief.
  5. Kopieer, verwijder of bekijk die specifieke vraag.

3 Bewerk de vraag

Bewerk de vraag - meerkeuzevraag

1. Typ hier je vraag. Gebruik de rich-texteditorpictogrammen om de tekst in vet of cursief te zetten of om de kleuren van de tekst te veranderen en veel meer!
  2. Klik op Voeg Media toe of YouTube-video toevoegen om afbeeldingen of video's te uploaden om je vragenlijst leuker te maken. De afbeelding of video wordt boven je vraag weergegeven. Het bestand moet kleiner zijn dan 2MB. Als je een YouTube-video wilt toevoegen, klik je op de YouTube-videoknop en plak je de link van Youtube in het tekstveld dat verschijnt.
  3. Maak de vraag verplicht - schakel de knop in om te vereisen dat respondenten de vraag beantwoorden voordat ze naar de volgende vraag gaan.
  4. Verander deze vraag in een quizvraag - activeer deze functie om van deze vraag een quizvraag te maken. Nu kan je het juiste antwoord aanduiden (of antwoorden in geval van meerkeuze). Op deze manier ontvangt de respondent een score op basis van de quizvragen aan het einde van de enquête/quiz. Lees hier meer over.

4 Voeg uw antwoordopties toe

Antwoordopties - meerkeuzevraag

1. Typ je eerste antwoord in het vak.
2. Klik op Antwoord toevoegen om zoveel antwoorden toe te voegen als je wil.
3. Meerdere antwoorden mogelijk - Activeer de functie zodat respondenten meer dan één antwoord kunnen selecteren. Als je vraag meerkeuze is, zijn de selectievakjes vierkanten in plaats van cirkels.

Tip: Indien je ervoor kiest de vraag verplicht te maken en meerdere antwoorden toe te staan, word je gevraagd om het minimum- en maximumaantal antwoorden op te geven dat moet worden geselecteerd.

4. Shuffle de antwoorden telkens wanneer de vragenlijst wordt geopend - Klik op de knop om de antwoorden op die specifieke vraag willekeurig te schudden telkens wanneer de enquête wordt geopend. Dit is een goede optie wanneer je een quiz aan het maken bent en je niet wilt dat respondenten hun antwoorden met anderen delen.
5. Voeg een tekstvak toe om te specificeren of een extra opmerking achter te laten - wanneer deze functie is ingeschakeld, kan je je eigen tekst toevoegen om respondenten te vragen meer informatie te geven.

Tip: Indien je meerdere antwoorden toestaat, raden we u aan in de vraag te vermelden dat respondenten "Alles wat van toepassing is" kunnen kiezen en te schrijven hoeveel antwoorden moeten worden geselecteerd.

5 Maak van je vraag een quizvraag

Wanneer je van je vraag een quizvraag maakt, kan je het juiste antwoord aanduiden (of antwoorden in geval van meerkeuze). Op deze manier ontvangt de respondent een score op basis van de quizvragen aan het einde van de enquête of quiz.

Wanneer je deze vraag omzet in een quizvraag, verschijnt er een knop naast de antwoorden. Gebruik dit om het juiste antwoord aan te duiden.

Quizvraag - meerkeuzevraag

Wanneer je het juiste antwoord hebt aangeduid, wordt de quizscore voor dat antwoord automatisch 1, maar je kan de pijlen gebruiken om deze score aan te passen.

Als je een alternatief scoresysteem wil gebruiken, schakel je 'Geef een score als alle juiste antwoorden zijn geselecteerd' in. Je kan nu elk nummer invoeren dat je als score wil ontvangen wanneer de antwoorden correct zijn en wanneer ze fout zijn. Je kan de score naast de antwoorden nu niet meer wijzigen.

Score als alle juise antwoorden geselecteerd - meerkeuzevraag

Wanneer de respondenten hun score ontvangen, hebben ze ook de mogelijkheid om de juiste antwoorden te bekijken. Onder deze antwoorden kun je een verklaring voor het juiste antwoord geven. Schrijf hier je vraagverklaring:

Vraag uitleg - meekeuzevraag

Hier is een voorbeeld van hoe de vraag aan de respondenten wordt getoond in Bekijk de juiste antwoorden.

Text choice example with question explanation

Het is tijd om te starten! Log in en voeg je vraag toe!